Поверителност
Горещи оферти
Полша
Транспорт: автобус
Дати: 16/08
Дни: 7 дни/ 4 нощувки
Цена: 555 лв



Цената включва:
* транспорт с луксозен автобус;
* 2 нощувки в Краков или околности, 2 нощувки във Варшава или околности и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Краков, солната мина „Величка”, манастира Ясна гора в Честохова, Варшава, Желазова Вола (родното място на Шопен), Вадовице (родното място на папа Йоан-Павел II). Настаняването е на база нощувка и закуска  в хотели 3 или 2 звезди.  

Цената не включва:
* Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.
* Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден)

Доплащане: 
* Цена за деца и младежи до 18 г. в стая с 2- ма възрастни - 475 лв.
* Цена за деца и младежи до 18 г. в стая с 1 възрастен - 499 лв.
* Доплащане за индивидуална стая – 144 лв.
* Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 289 лв.

Забележка: при посещение на Полша, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в злоти, от България.

Програма:
ПЪРВИ ДЕН -   18.30 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят / 22.00 ч  – отпътуване от София – Централна автогара София, сектор “Паркинг”.  Качването в автобуса започва в 21.30 ч. Нощен преход. 

ВТОРИ ДЕН - Привечер - пристигане в Краков, столица на Полша в периода XI-XIV век. Настаняване в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Посещение на една от най-известните солни мини в света – „Величка”, експлоатирана в продължение на повече от 900 години, превърната в музей, включена в списъка на Юнеско за световното културно наследство. Мината разполага с 300-километрови тунели на 9 нива, пълни със скулптури, изцяло направени от сол, а най-впечатляващ е параклисът на кралица Кинга, за която се смята, че е дала началото на прокопаването и оформянето на мината (в пакетната цена на екскурзията не е включена входната такса за мина „Величка”, която е 43 PLN, за ученици и студенти  29 PLN,  и се заплаща на място). Отпътуване към Варшава. Попътно посещение на Честохова – духовната столица на Полша. Разглеждане на манастира Ясна гора (включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство), извисяващ към небето островърхата камбанария на църквата си. Този манастир, приютяващ чудотворната икона „Черната Св. Богородица”, е известен като полския Йерусалим. Над пет милиона поклонници идват ежегодно в манастира, като двеста хиляди от тях изминават километри пеша. Въздействието на манастира е неповторимо и потапя посетителя в атмосфера на религиозност и искрена отдаденост на Бога. Иконата се свързва с чудотворната намеса на Св.Богородица при отблъскването на шведската армия през Тридесетгодишната война, заради което крал Йоан II Казимир я „коронясва” за кралица и закрилница на Полша през 1656 г. Вечерта - пристигане във Варшава. Настаняване в хотел. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на забележителностите на Варшава: Пазарния площад „Старе место”; Кралския дворец; Операта, Двореца на културата; църквата „Св. Кръст”, където се пази урната със сърцето на Фредерик Шопен; катедралата „Свети Йоан Кръстител” - най-голямата и най-стара готическа катедрала в града, датираща от XV век; парка Лажиенки – паркът на крал Станислас Август Понятовски. Свободно време. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Желазова Вола – живописно селище, разположено западно от Варшава, рождено място на Шопен. Възможност за посещение на родната къща на великия музикант и парка към нея (в пакетната цена на екскурзията не е включена входната такса за къщата и парка,  която е 23 PLN,  за ученици и студенти  14 PLN,  и се заплаща на място). Отпътуване за Краков с попътно посещение на Вадовице – родния град на Карол Войтила – бъдещия папа Йоан–Павел II: пешеходна разходка по площад „Йоан Павел II” с папската базилика „Св.Богородица”, родната къща на папата, неговия паметник пред църквата „Св.Петър”. Вечерта - пристигане в Краков. Настаняване в хотел. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на забележителностите на Краков, средновековната столица на Полша и трети по големина град в страната понастоящем: замъка Вавел – сърцето на града, главна резиденция на полските крале в периода от XI-XVII век; Ягелонския университет – един от най-старите в Европа; катедралата „Мариацки кастьол” с изящна и пищна украса; „Старе место”; бившия пазар на платно „Сукиенице”; Кметството и средновековната порта. Свободно време. Вечерта – отпътуване за България. Нощен преход.

СЕДМИ ДЕН – Привечер - пристигане в София.

Сподели
COPYRIGHT 2008, NEYA TRAVEL LTD. ALL RIGHTS RESERVED.