Поверителност
Екскурзии и почивки - Автобусни екскурзии от Варна - Майски празници в Прага и Дрезден
Горещи оферти
Майски празници в Прага и Дрезден
Транспорт: самолет
Дати: 01/05
Дни: 5 дни/4 нощувки
Цена: от 898 лв




Маршрут: Варна - София - Прага - София - Варна
Период на екскурзията: 01/05/15 - 05/05/15
Дни: 5 дни/4 нощувки
Цена: от 898 лева

Пакетната цена е на човек в двойна стая и включва:
* Самолетен билет Варна -София – Прага  – София- Варна;
* 4 нощувки на база нощувка със закуска в избрания хотел/или  подобен/;
* трансфери летище – хотел – летище;
* Водач придружаващ групата от България при минимум 15 записани туриста;
* Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/;

Цената не включва:
* Летищни такси – 100 евро /заплащат се задължително и подлежат на препотвърждение/;
* Екскурзии по желание с гид на български език
* доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г.;

Цена на човек в двойна стая на база нощувка със закуска и полет от Варна
Хотел
На човек
в двойна стая
На човек
в единична стая
3ти възрастен
на доп.легло
Дете до 11г
с 2ма възрастни
898 лв
1094 лв
859 лв
780 лв
1015 лв
1389 лв
937 лв
780 лв

Необходими документи:
* лична карта или задграничен паспорт
* За деца до 18 г., придружавани от близък  или  само от един родител се изисква нотариално заверено пълномощно от родителите или непътуващия родител (+копие от пълномощното) за пътуване на детето в чужбина. В случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него

Полети:
01 Май 2015  Варна - София   08:55 – 09:45 или Варна София 05:40 – 06:25
01 Май 2015  София - Прага   10:30 – 11:20
05 Май 2015  Прага – София   12:10 – 15:10
05 Май 2015  София -  Варна  20:40 – 21:30

Програма на екскурзията:
Първи ден/01.05.2015 - Отпътуване от летище  Варна с полет през София, кацане в Прага в 11:20ч. Трансфер летище-хотел. Настаняване в хотела. Свободно време.
Следобед възможност за пешеходна обиколка на Прага с екскурзовод на български/срещу доплащане 25 евро на човек при мин.10 души/. Обиколката започва от дворцовия комплекс Храдчани, минава се през трите двора на комплекса от  дворци, църкви, базилики, кули и градини и грандиозната готическа катедралa "Св.Вит", слиза се в Мала страна – посещава се през градините на двореца Wallenstein /седалище в момента на Чешкия Сенат и Парламент/. В Мала страна ще разгледате – площада, църквата Св. Никола, кметството и др. След това преминавате по Карловия мост с многобройните статуи, сувенирни магазинчета и улични музиканти към Старе место – еврейския квартал с най-старата синегога в Европа, стария градски площад с Кметството с часовника.
Вечерта възможност за вечеря в една от многобройните прочути бирарии на Прага.

Втори ден/02.05.2015 - Закуска и свободно време за самостоятелно разглеждане на града или
Възможност за полудневна екскурзия до замъка Конопище / срещу доплащане от 45 евро на човек при мин.10 души + входна такса за замъка към 10 евро/  – разположен на 45км. югоизточно от Прага - един от най-значимите  и посещавани чешки замъци. Забележителният ансамбъл се намира във великолепна гора на брега на красиво езеро. Замъкът е издигнат в края на ХIII в. като сурова ранноготическа крепост. В продължение на своята 700-годишна история негови владетели са 12 аристократични семейства. През 1887 г. той става собственост на престолонаследника на Австро-Унгарската империя, ерцхерцог Франц Фердинанд д'Есте. Той става неговата любима резиденция и с това започва най-интересната част от историята на замъка. Особено впечатляващ там е "ловният" коридор, където са изложени почти 900 трофеи на лъвове, слонове, тигри, глигани, мечки, елени, муфлони. Всеки от тях има табличка с датата на отстрелване на съответния екземпляр. Разказват, че през живота си Франц Фердинанд е убил около 300 000 животни. Особено ценна е сбирката от средновековни оръжия, която е сред трите най-богати в Европа. С безгрижното всекидневие на обитателите на замъка са свързани красивите градини край него. На площ от около 225 хектара ерцхерцогът изгражда английски ландшафтен парк с редки дървета и растения, донесени от целия свят. Алеите са украсени със статуи от прочути италиански майстори. Много ефектен е парникът с тропически и субтропически растения.
Следобед връщане в Прага и свободно време.

Трети ден/03.05.2015 - Закуска и свободно време за самостоятелно разглеждане на града или възможност за целодневна екскурзия до Дрезден /срещу доплащане от 70 евро на човек при мин.10 души/. Той е разположен по протежение на бреговете на Елба и често е наричан "Флоренция на Елба". Дрезден е един от най-красивите градове на територията на Германия. Той е столица на немската провинция Саксония, като едновременно с това е четвъртото най-голямо населено място в страната след БерлинХамбург и Кьолн.
Дрезден е световно известен с производството си на порцелан. Една от емблемите на града е красивата църква Фрауенкирхе, а популярната Кьонингщрасе е едно от възловите места в града. От векове насам Дрезден е град, който изключително много държи на историческото си наследство. И днес Дрезден предлага невероятен брой модерни и исторически забележителности. Няма книга за архитектурата през вековете, която да пропусне да отбележи прекрасният бароков дворец Цвингер (Zwinger).
Всъщност Цвингер е забележителен архитектурен бароков комплекс, в който може да се види картинната галерия "Старите Майстори" с произведения на Рафаело, Тициан, Рубенс, Рембранд, Каспар Давид Фридрих, Макс Либерман, Якоб ван Ройсдал и много други. Една от най-известните картини на музея е "Сикстинската мадона" на Рафаело. Операта в Дрезден също впечатлява с красотата си, Кралският дворец в града е задължителна спирка за всеки турист.

Трети ден/03.05.2015 - Закуска и свободно време за самостоятелно разглеждане на града или възможност за целодневна екскурзия до Карлови Вари / срещу доплащане доплащане 60 евро на човек при мин.10 души/.
Лечебната вода, природата, старинната архитектура - това са трите чудеса, които правят чешкия град Карлови Вари един от най-привлекателните курорти в света. Разположен в живописната долина на река Тепла, вече шест столетия той разкрива своите неизчерпаеми възможности за възстановяване на здравето и за приятен отдих.В началото на XIX век срещу течението, а по-късно и по течението на Тепла се появили големи сгради. На лечение и за отдих все по-често идвали знатни хора от Европа - императори, царе, херцози, графове, изтъкнати представители на науката и културата. Гьоте, посетил 13 пъти красивото селище, пише на Хумболдт: "Ваймар, Карлови Вари и Рим са единствените градове, в които ми се иска да живея." Паметни плочи от впечатляващи с архитектурата си сгради днес свидетелстват, че тук са пребивавали Шилер, Бетовен, Бах, Лист, Брамс, Сметана, Дворжак, Мицкевич, Гогол, Тургенев, Паганини... И въпреки че градът не е бил отминат от пожари, разруха и природни бедствия, днес той има над хиляда сгради - архитектурни паметницив различни стилове, характерни за отминалите столетия, но допълващи се като единно творение на човешкия гений.

Пети ден/05.05.2015 - Закуска и трансфер хотел-летище за полет от Прага за София излитащ в 12:10ч, каца 15:10ч. Полет за Варна в 20:40ч – каца 21:30ч.

Забележка:
Програмата се осъществява при наличие на записани минимум 15 участници. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 30 дни преди датата на отпътуване.
Сподели
COPYRIGHT 2008, NEYA TRAVEL LTD. ALL RIGHTS RESERVED.