Поверителност
Екскурзии и почивки - Автобусни екскурзии от Варна - Великден в Неапол - Соренто - Амалфи - Капри
Горещи оферти
Великден в Неапол - Соренто - Амалфи - Капри
Транспорт: самолет
Дати: 09/04
Дни: 6 дни/ 5 нощувки
Цена: от 1094 лв на човек




Полет от БУКУРЕЩ!!!

Маршрут: Неапол - Соренто - Амалфи - Капри

Цената включва:
* Транспорт до/от летище Букурещ – с тръгване според записаните туристи от Варна, Добрич, Шумен, Русе;
* Самолетен билет Букурещ – Неапол – Букурещ с вкл. летищни такси и малък салонен багаж;
* 1 нощувки в Неапол на база нощувка със закуска в избрания хотел/или подобен от същата категория
* 4 нощувки в Соренто на база нощувка със закуска в избрания хотел/или подобен от същата категория/
* трансфери летище – хотел – летище
* транспорт Неапол - Соренто
* Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/;

Цената не включва:
* багаж за чекиране / около 60 евро на куфар/, голям салонен багаж 22 евро
* Екскурзии по желание
* доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г. – 5.00 лв., над 70 г. – 10 лв.

Цена на човек в двойна стая на база нощувка със закуска
Хотели Неапол/ Соренто
На човек
в двойна стая
Хотел 3* Неапол
 Hotel La Pergola 3*  Соренто
http://www.lapergolahotel.it/
1094 лв
Хотел 4* Неапол
 Хотел Grand Hotel Parco del Sole 4* Соренто
www.gigliohotels.com/parco/it
1133 лв
Хотел 4* Неапол
 Хотел Carlton International 4* Соренто
http://www.hotelcarltonsorrento.com/en/index.php
1172 лв
Хотел 4*, Неапол
 Grand hotel La Pace 5*
www.grandhotellapace.it
1230 лв

Предварителна програма:
9 април– ранен автобусен трансфер Варна– Букурещ. Обеден полет Букурещ - Неапол. Трансфер от летище до хотела в Неапол. Настаняване. Следобедна обиколка на Неапол с гид на български език.

10 април-След закуска напускане на хотела в Неапол. Полудневна екскурзия до Помпей с гид на български език. Време за обяд на Помпей. Продължаваме към Соренто. Настаняване в хотела и свободно време. Нощувка в Соренто.

11 април- След закуска-възможност за целодневна екскурзия до Капри - самостоятелно или с гид на български език. Нощувка в Соренто.

12 април- След закуска-възможност за целодневна екскурзия до Амалфи с гид на български език. Нощувка в Соренто.

13 април - свободен ден за разходка в Соренто. Нощувка в Соренто.

14 април - след закуска трансфер Соренто - летище Неапол. Следобеден полет Неапол. Букурещ и трансфер Букурещ-Варна.
 

Условия за записване:
Програмата се осъществява при наличие на записани минимум 20 участници. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 21 дни преди датата на отпътуване.

Резервации:
* Записването  за пътуване става  в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН и Noи валидност на паспорт/лична карта) . Резервацията  се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на не по-малко от 50% от цената.

Информация за хотелите
ХотелLa Pergola 3* или подобен  http://www.lapergolahotel.it/
Хотел La Pergola е разположен в тихо кътче, в близост, както до центъра на Соренто, така и до морето. Намира се на 2 минути от централната част на градчето.Хотелът разполага с бар, панорамна тераса, басейн с място за слънчеви бани, градина, ресторант , външен бар сред лимонови и портокалови дървета;
Хотелът разполага с 36 стаи снабдени с необходимите удобства – телевизор, климатик. Някои от стаите разполагат с балкон.  

Хотел Grand Hotel Parco del Sole 4*  или подобен www.gigliohotels.com/parco/it
Grand Hotel Parco de Sole, комбинира   класическия Средиземноморски стил със съвременен комфорт. Хотелът се намира недалеч от центъра на Соренто, на кратко разстояние от заведения,магазини и др. Хотелът е разположен в красив собствен парк с лимонови и портокалови дръвчета. Разполага с основен ресторант, където се предлага закуска, обяд и вечеря, както и снек бар на открития басейн. Бар, денонощна рецепция, Тераса, стаи за непушачи, асансьор, Сейф, централно отопление, помещение за съхранение на багаж, Магазини в хотела, тераса за слънчеви бани. Хотелът разполага със 150 стаи.  Стандартните стаи имат различна гледка-съм парка или басейна и разполагат с климатик, кабелна телевизия, телефон, сешоар в банята. Интернет - срещу заплащане;

Хотел Carlton International 4*  или подобен http://www.hotelcarltonsorrento.com/en/index.php
С лице към залива на Неапол, този 4-звезден хотел в центъра на Соренто е на около 50 метра от площад Пиаца Тазо. Той предлага собствен плувен басейн и безплатен Wi-Fi в лобито.Стаите са светли и функционални, със самостоятелен санитарен възел, LCD телевизор и климатик. Някои от стаите предлагат балкон с морски изглед. Минибар се предоставя при заявка. Само на 500 метра се намира плажът на Marina Piccola и основното пристанище на Соренто, откъдето потеглят фериботи за Неапол, Амалфи и остров Капри.

Хотел Grand Hotel La Pace 5* или подобен www.ghlapace.com
Gran Hotel La Pace  съчетава историята и лукса на старите времена и съвременния  стил и удобства. Намира се в Соренто   на удобно място в града, в близост до централната част.
Хотелът има впечатляващо мраморно лоби, което ще ви потопи в старите времена, когато хотелският лукс се е изразявал в множество каменни и мраморни елементи. Настанявайки се в стаята, ще усетите модерният и удобен стил на живот.

Допълнителни екскурзии:
Полудневна обиколка на Неапол с гид на български език Цена: 25 евро на възрастен
Неаполе град сдревна  история, една уникална комбинация наразлични епохи и култури. Градът е красиво разположен в Неаполитанския залив, с невероятна панорама къмВезувий.
По време наобиколката се разглежда Централния площад - Пиаца Плебешито, църквата Сан Фердинандо ди Паоло и Св. Франциско, Театро ди Сан Карло - най-старата опера в Италия, която в продължение на два века е била център за любителите на музиката в Европа, замъка Кастел дел Ово (Замъка яйце), галерията ”Умберто I” (без вкл. входни такси) и Aнжуйският замък. Свободно време, за да опитате най-вкусната пица - неаполитанската, в легендарния ресторант „Да Микеле”, където е направена първата пица „Маргарита”или  да посетите известното Гранд кафе „Гамбринус”и да опитате истинсконеаполитанско кафе; да се разходите по търговската улица Виа Сан Григорио

Целодневна екскурзия до о-в Капри   Цена: 76 евро на възрастен
Транспорт с автобус до кея в Соренто. Отпътуване за остров Капри. Капри е един от най-красивите и очарователни италиански острови. Той е рай не само за тези, които го посещават, но и за своите жители. Островът има внушителен силует и пищна средиземноморска природа. Между стръмните скали на брега, тук-там има малки, но изключително красиви плажове, които са покрити главно с малки, овални камъчета.

Посещение на прекрасните градините на Август, където може да се насладите на пищната зеленина и да се насладите на невероятни гледки. Обиколката на острова продължава към другото основно  селище – Анакапри. От главния му площад – Piazza Vittoria, може да вземете седалков лифт до Монте Соларо- най- високата точка на остров Капри, откъдето се разкриват  впечатляващи гледки към острова. Друго интересно място в Анакапри е вила Сан Мишел – бившият дом на шведския писател и лечител – Аксел Мунте обгърнат от красиви градини и римски съкровища.
Ще имате време и за самостоятелна разходка преди отпътуването с автобуса до пристанището за връщането към Соренто.

Цена на билети и входове: Вила Сан Мишел – 6 евро, Градините на Август – 1 евро

Полудневна екскурзия до Помпей  Цена: 45 евро на възрастен
След закуска, отпътуване с автобус и екскурзовод за Помпей.
Преуспяващият Римски град среща съдбата си 79 с.х., когато планината в далечината, оказала се вулкан – изригва. Пепелта от Везувий погребва изискания град заедно с много от обитателите му.  Стотици години градът остава скрит под земята, до като не бъде „открит” през 18 век.
Това бедствие е създало чудо за днешните посетители. Вулканичната пепел напълно е запазила сградите , улиците, мозайките и фреските на Помпей. В днешни дни, Помпей е забележителност като никоя друга в цяла Италия.  Помпей е напълно запазен древен град, който може да разгледате по същия начин , както преди 2000 години. Свободно време за обяд.
Цена на билети и входове: Помпей – 11 евро

Целодневна екскурзия до крайбрежието Амалфи –Цена – 55 евро на възрастен с български гид
Отпътуване с автобус за крайбрежието на Амалфи. Тук ще попаднете в магията на Амалфи, където най- красивите брегове на света, представят спиращи дъха гледки.
Ще спрете за панорамни снимки над Позитано /aвтобусът не може да слезе до центъра , защото пътят е изключително тесен.
Позитано се намира на уникално  място на крайбрежието Амалфи, където възхитителни бели и пастелено  оцветени къщи са разположени по хълмовете.  С красивите си плажове, древното рибарско пристанище, прекрасните музайки, купола на църквата Санта Мария Асунта и артистичните магазини ще усетите вкусът на „Dolce Vita” – “Сладкия  живот”. Това е чудесно начало за Вашият ден на крайбрежието.
Денят продължава с посещение на града Амалфи, който се е радвал на престижно минало с военноморските си сили. Амалфи е лабиринт от тесни улички и алеи, които се изкачват по хълмовете. Градът е построен в типична средиземноморска архитектура, където къщите изглеждат буквално една върху друга. До като се разхождате из Амалфи , може да опитате местното Лимончело. След Амалфи, екскурзията продължава към град Равело, който е разположен най- високо на крайбрежието. Тук може да посетите Вила Руфоло.
Цена на билети и входове:”Райската обител” – 3 евро,Вила Руфоло – 4 евро
Сподели
COPYRIGHT 2008, NEYA TRAVEL LTD. ALL RIGHTS RESERVED.