Поверителност
Горещи оферти
Китайска приказка от Варна
Транспорт: самолет
Дати: 02/04
Дни: 11 дни/ 9 нощувки
Цена: от 3128 лв




Маршрут: Пекин - Лоян - Сиян - манастира Шаолин - Шанхай - Сучжоу - Шанхай
Период на екскурзията: 02.04.15 - 14.04.15
Цена: от 3128 лв на човек, валидна за запивания до 15.03!!!

Цената включчва:
* самолетен билет с Турски авиолинии  Варна - Истанбул - Пекин; Шанхай –  Истанбул - Варна
* 7 нощувки със закуски в хотели 4*
* 1 нощувки в спален вагон - място в първа класа с климатик (настаняват се 4 човека в купе)
* 6 обяда в китайски ресторанти
* туристическа обиколка на Пекин
* посещение на фабрика за перли в Пекин
* посещение на Великата китайска стена и Свещения път
* разглеждане на пещерите Лонмън, Манастира Шаолин и Гората на пагодите в Лоян
* посещение на музея за традиционно изкуство Тангбо и запознаване с китайската калиграфия
* посещение на гробницата с теракотената армия
* разходка по улицата на културата – Вън Хуацзе
* сити тур на Сиан
* туристическа обиколка на Шанхай
* климатизиран транспорт
* входни такси за музеите и обектите по програмата
* екскурзоводско обслужване на руски език по време на програмата
* всички трансфери, упоменати в програмата
* медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек
* водач на групата /при минимум 14 човека/

Цената не включва:
* пътнически и летищни такси – 395 евро/ 773 лв (към 16.12.2014)
* еднодневна екскурзия до град Суджоу – 105 евро/205 лв с включен обяд (при минумум 9 записани туриста)
* билет за спектакъла «Династията на Златната Маска» в Пекин с включен трансфер и екскурзоводско обслужване – 20 евро/ 39 лв на възрастен
* пренасяне на багажа и бакшиши в хотелите и ресторантите – около 40 евро/около 78 лв
* лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.)
* неупоменати в програмата услуги
* такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната – 80 USD на човек (около 127 лв)
* застраховка “Отмяна на пътуването” с  Евроинс – около 3,75 % от пакетната цена. За повече информация моля запитайте в офисите ни

Условия за записване:
Ранно записване:
* Депозит 50% при резервация
* Доплащане до 15.03.2015

Допълнителна информация:
*
Минимален брой участници – 14 човека
  • Необходими документи за издаване на туристическа виза
    • международен паспорт и копие на паспорта от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане
    • попълване на визов формуляр – адрес, семеен статус, работодател, имена на родители, телефони и др.
    • 2 цветни снимки паспортен формат
    • такса за издаване на индивидуална туристическа виза за еднократно влизане в страната –80 USD на човек
    • Ваксини - Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страната
    • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение, преведено и легализирано на английски език
Програма:
1 ден /02.04/ ВАРНА – ПЕКИН
Полет от Варна с Турски авиолинии в 15.40 ч. Кацане в Истанбул в 16.40 ч.

2 ден /03.04/ ПЕКИН
Полет в 01:20 ч. от Истанбул и кацане в китайската столица Пекин в 15.50 ч. Трансфер и настаняване в хотел Chongwenmen Hotel Beijing 3* www.cwmhotel.com или подобен. Вечеря. Нощувка.

3 ден /04.04/ ВЕЛИКАТА КИТАЙСКА СТЕНА
Закуска. Днес ще имаме среща с едно от чудесата на света, символ на Китай - Великата китайска стена (ЮНЕСКО). Това необикновено творение на инженерната мисъл в древния свят може да се види от Космоса. Стената е дълга повече от 10 хиляди километра, на височина достига 8 метра и се вие през 8 провинции. Строена е за защита от нападенията на варварите. По път към Великата китайска стена ще видим отвън грандиозното инженерно творение – Олимпийския стадион. Следва посещение на Свещения път - преминаване покрай внушителни статуи, които се явяват свещена стража на имперските гробници. По желание можете да посетите и една от гробниците на Мин, в които са погребани 13 от 16 императори на тази многолетна китайска династия. Обяд в китайски ресторант.
Денят ни ще завърши с посещение на фабрика за перли - един от традиционните атрактивни занаяти в Китай
Вечерта възможност за посещение на уникалния спектакъл «Династията на Златната Маска», който с помощта на грандиозна сценография (вода, светлини и пиротехника) разказва легенда за истинска любов, война и императорски пиршества. Нощувка.

4 ден /05.04/ Пекин
Закуска. Туристическа обиколка на Пекин - столица на Китай повече от 800 години. По времето ѝ ще видим Летния дворец – невероятен архитектурен ансамбъл от езера, градини и дворци, чието строителство е започнало по време на динстията Жин 1122 година. Посещение на Олимпийския стадион, построен за игрите през 2008 година. Обяд в китайски ресторант.
Ще посетим парка Жиншан, който в миналото е бил построен за кралското семейство, а от 1928 година е достъпен за туристи и жители на града. След него ще видим Храма на Лама, чиито архитектурен стил е смесица между китайски Хан и тибетски стилове.Нощувка.

5 ден /06.04/ ЗАБРАНЕНИЯ ГРАД
След закуска посещение на Тян ан Мън (Площада на небесното спокойствие), най-големият площад в света. Следва посещение на забранения град, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Дворецът е строен през ХV век в продължение на 14 години и е бил недостъпен за обикновените хора. Един от най-красивите и големи дворци в света е и зимният императорски дворец Гугун, който също ще видим по време на обиколната програма.
Обяд в китайски ресторант.
Отпътуване с влак за Лоян, където пристаме  вечерта.
Трансфер и настаняване в хотел “New Frienship Hotel” 3* www.lyxyy.com  или подобен.

 6 ден /07.04/ ВРАТАТА НА ДРАКОНА И МАНАСТИРЪТ ШАОЛИН
Разглеждане на пещерите Лонмън (врата на дракона), които представляват будистки пещерен манастирски комплекс /ЮНЕСКО/ с над 100 000 изображения на Буда и неговите ученици, феи, танцьорки и музиканти. Възможност за посещение на фабрика за нефрит – божествения камък за китайците.
Обяд в китайски ресторант.
Посещение на манастира Шаолин - център на будизма и китайските бойни изкуства, основан още през 495 г. от индийския монах Да Мо. В обиколката е включено и разглеждането на Гората на пагодите - впечатляващо място, където стотици каменни пагоди са били построени в чест на монасите от Шаолин и където може да се видят кунг-фу ученици, практикуващи в техните оранжеви дрехи. Завръщане в Лоян. Нощувка.

7 ден /08.04/ ДРЕВНОТО ИЗКУСТВО КАЛИГРАФИЯ
След закуска трансфер до жп гарата и отпътуване с влак до Сиян (1-ва класа – климатик) – древната столица на Китайската империя. Трансфер до хотел Tianyi Hotel Xian 4* www.xatyhotel.com или подобен. Настаняване, обяд в китайски ресторант. След обяд посещение на музея за традиционно изкуство Тангбо, където ще се запознаем с китайската калиграфия като едно от най-древните изкуства. Разходка по старинната очарователна улица на Сиян, наречена още улицата на културата – Вън Хуацзе, където ще се радваме на традиционната архитектура, малките дюкянчета и безбройните антикварни магазини. Нощувка.

8 ден /09.04/ТЕРАКОТЕНАТА АРМИЯ и ГОЛЯМАТА ПАГОДА НА ВЕЛИКАТА ГЪСКА
След закуска посещение на една от най-известните в света атракции на китайската земя - гробницата с теракотената армия, обект на ЮНЕСКО. Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Всяка фигура има свои индивидуални черти – предполага се, че великият и жесток император Цин Шихуан (първият император на Китай) е наредил да изваят фигурите на личните му най-добри войни, които и в задгробния му живот да го пазят. Казват, че хилядите работници, градили гробницата, са били зазидани живи! Обяд в китайски ресторант. Посещение на  Голямата пагода на Великата Гъска - един от най-известните образци на будистката архитектура от времето на династията Танг, хранилище на стотици будистки ръкописи. Обяд в китайски ресторант. След обяд посещение на кулата на камбаната - внушителна постройка в традиционен стил в геометричния център на града и историческия музей – най-големият и богат в Китай. Вечерта трансфер до жп гарата и отпътуване с влак до Шанхай.

9 ден /10.04/ ГИГАНТЪТ ШАНХАЙ
Пристигане в Шанхай сутринта около  07.20 ч - най-големият град в Китай, с над 14 милиона жители. Счита се за най-модерният и "най-лъскав" мегаполис в страната. Предстои ни туристическа обиколка на Шанхай с посещение на Нефритения Буда и прочутата телевизионна кула, наричана “перлата на Изтока”. Обяд в китайски ресторант. Разходка по крайбрежната пешеходна търговска улица на града, френския и английския квартал. Ще преминем през подземния тунел под река Хуан Пу и ще се разходим по красивия крайбрежен булевард. Настаняване в хотел Holiday Inn Hotel Zhabei Shanghai  4* www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/us/en/shanghai/shgzb/hoteldetail или подобен.

10 ден /11.04/  КИТАЙСКАТА ВЕНЕЦИЯ
След закуска свободно време или по желание еднодневна екскурзия до град Сучжоу. Разходка из живописните улици на града, наречен “Китайската Венеция”, където ще се разходим с лодка по Великия канал - най-големият изкуствен воден път в света с древните мостове по него. Градът е известен най-вече с уникалните си градини, които се смятат за едно от чудесата на света. Посещение на най-голямата и впечатляваща градина в Суджоу - Градина на скромния работник Сад Лан Ли (обект в списъка на ЮНЕСКО). Обяд в китайски ресторант. Ще посетим и една от най-добрите в Китай фабрики за коприна, където ще се потопим в света на копринените тъкани и изделия. Традиция отпреди 500 г., монопол на китайците в древността, когато коприната е била и най-скъпо ценената стока и е играла ролята на парична единица. Предвидили сме и и разходка в Лъвската градина – единствената каменна градина оцеляла от 1342 г. След обяд завръщане в Шанхай.
Трансфер до летище и полет в 22:45 ч.

11 ден /12.04/ Европа
Кацане в Истанбул в 05:25 ч. Излитане в 12.40 ч. и пристигане във Варна в 15:15 ч.

Сподели
COPYRIGHT 2008, NEYA TRAVEL LTD. ALL RIGHTS RESERVED.