Поверителност
Екскурзии и почивки - Новогодишни Екскурзии - Нова Година 2018 в Албания
Горещи оферти
Нова Година 2018 в Албания
Транспорт: автобус
Дати: 30/12
Дни: 4 дни/ 3 нощувки
Цена: от 395 лв



Маршрут: Драч

Цената включва:
* Транспорт с лицензиран автобус;
* 3 нощувки, 3 закуски, 3 вечери, една от които празнична Новогодишна вечеря с включени напитки и разглеждане забележителностите на Круя и Тирана.

Цената не включва:
* Входните такси за забележителностите;
* Допълнителни екскурзии;
* По желание Застраховка "Отмяна на пътуване"

Доплащане:
* Целодневна екскурзия с местен екскурзовод в Дуръс, Круя и Тирана. Цена 20 лв. при минимум 25 човека. Заявява се и се заплаща от България, а не на място.
* Целодневна екскурзия до Берат, Аполония и Вльора. Цена 30 лв при минимум 25 човека. Заявява се и се заплаща от България, а не на място.
 
Хотел:

Настаняването е в хотел Хоризонт 4* - https://harmoniahotelsgroup.com/hotel-horizont/
Horizont 4* е най-новият хотел от хотелската верига Harmonia, открит в началото на май 2017 г. Хотелът се отличава с модерната обстановка и луксозно обзавеждане. Всяка стая има балкон, климатик, телевизор, телефон, минибар, сешоар.
Хотелът има 1 ресторант, бар на басейна,  лоби бар, безжичен интернет в лобито.
Меню новогодишна вечеря – бюфет
Салата рукола с чери и гран падана, микс сирена, мариновани зеленчуци, салата Цезар, зелена салата с тон, паста болонезе, паста със сьомга, бюрек, ризото с морски дарове, пролетно ризото, печена пуйка, телешко с червено вино, пиле, риба на грил, печени картофи, пюре, десерти, плодове.
Местни напитки – червено, бяло и пенливо вино, наливна бира, плодови сокове, сода, коняк, ракия.

Цени:

На човек в двойна стая
Единична стая
Трето допълнително легло
Дете 0- 5.99 г.
Дете 6-11.99 г.
395 лв.
495 лв.
355 лв.
100 лв.
295 лв.
 
Програма:
ПЪРВИ ДЕН  30.12.2017

Отпътуване от София в 7.00 ч. Пристигане в Дуръс привечер. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН  31.12.2017
Закуска. Екскурзия до Тирана и Круя. Запознайте се с историческа еволюция на Тирана от малък търговски център през XVII век до съвременна столица на страната, пълна с кокетни кафенета, модерни ресторанти и магазини. Сградите на града носят спомени от османския, италианския и комунистическия период. Ще се разходите по новия Италиански булевард, край старите византийските стени, кметството, статуята на Скендербег, джамията Етем Бей, Часовниковата кула, Националната библиотека, сградата на Операта. Накрая ще имате свободно за кафе и шопинг в центъра на града. Круя е старинен град, разположен живописно на склон, на 600 м. над морското ниво. Най-известната му забележителност е крепостта от V век, с 9 кули, използвани за наблюдение по време на битки. До нея се намира музея на Скендербег, чиято сбирка включва различни предмети от средновековието. Ще имате време за разходка из традиционния  занаятчийски базар, който работи повече от 5 века.
Празнична новогодишна вечеря в ресторанта на хотела с богато меню и местни напитки без лимит.

ТРЕТИ ДЕН  01.01.2018
Закуска. По желание екскурзия до Берат – романтичен старинен град, вплел в себе си източната и западната култура, религия и история. Обявен е за град – музей от листата на ЮНЕСКО от 2008 г. Историята му датира от IV в.пр.н.е. Бил е част от Първото и Второто българско царство.  Разделен е на 3 махали, като сводестият мост от 1870 г. свързва две от тях - Горица и Мангалем. Над тях се издига крепост на 2500 г., която все още е обитаема. В нейните очертания се намират останките на 20 византийски църкви. В „Света Мария“ се намира музея на иконографа Онуфри, най-известния албански зограф от XVI век, който ще посетим. Обиколката ни ще премине и през Мангалем, известен със запазените стари къщи с фасади, разположени на склон една над друга, които са дали и името на Берат -  „Града на хилядите прозорци“. Вечеря и нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН 02.01.2018
Закуска. Отпътуване от Дуръс. Свободно време в Охрид за обяд. Прибиране в София късно вечерта.

Сподели
COPYRIGHT 2008, NEYA TRAVEL LTD. ALL RIGHTS RESERVED.