Поверителност
Екскурзии и почивки - Коледни Екскурзии - Коледа във Виена- Будапеща Вариант 1
Горещи оферти
Коледа във Виена- Будапеща Вариант 1
Транспорт: автобус
Дати: 22/12
Дни: 5 дни/ 3 нощувки
Цена: 442 лв




Маршрут: Пловдив- София – Белград – Будапеща- Виена

Цената включва:
 * транспорт с луксозен автобус;
*  1 нощувка със закуска в Будапеща, 2 нощувки със закуски и вечери във Виена (вкл. вечеря на Бъдни вечер) и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Виена и на Будапеща. Настаняването е в хотели 3 или 2 звезди (периферно разположени).
* 2 вечери във Виена;
* Водач-придружител от туроператора;
* Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:
* Такси за вход в музеи;
* Билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
* Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);
* Разглеждане на двореца Шьонбрун;
* Посещение на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца "Хофбург";
* Разходи от личен характер.

Доплащане:
* Двореца Шьонбрун - 28 лв.
* Съкровищницата на Хабсбургите - 42 лв.
* Съкровищницата на Хабсбургите за деца до 19 г. - 20 лв.

Програма:

22.12.2018 - Отпътуване - 04.30 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят / 07.30 ч. – отпътуване от София – от Централна автогара София, сектор „Паркинг”. Качването в автобуса започва в 07.00 ч. Отпътуване по маршрут София – Белград – Будапеща. Вечерта - пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел. Нощувка.

23.12.2018 -  Закуска. Панорамна обиколка на града с eкскурзовод – Площада на героите с Паметника на Хилядолетието, бул. "Андраши", катедралата „Св. Стефан”, хълма с крепостта, Рибарските кули и църквата „Св. Матиаш”, хълма Гелерт с цитаделата, крайбрежните булеварди и Парламента. Свободно време за коленди базари. Около 13.00 ч. – отпътуване за Виена. Вечерта – пристигане. Настаняване в хотела. Вечеря (включена в цената). Нощувка.

24.12.2018 - Закуска. Сутринта - панорамна обиколка с екскурзовод: двореца Белведере, Ринга – двореца Хофбург, паметника на Мария Терезия, Операта, Парламента, Кметството, Университета, новата част на Виена, къщите на Хундертвасер. Пешеходна разходка из старата част на града: паметника на Мария Терезия, Площада на героите, двореца Хофбург (отвън), ул. “Грабен“, Колоната на чумата, катедралата „Св. Стефан”, „Кертнерщрасе”, градския парк със статуята на Йохан Щраус. Свободно време. Следобед: възможност за  факултативно разглеждане с екскурзовод на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца „Хофбург“ – доплащане 42 лв. за възрастни и 20 лв. за деца под 19 г. Цената включва входна такса за Съкровищницата и екскурзоводска беседа на български; посещението се осъществява при група от минимум 15 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място. Съкровищницата на Хабсбургите съхранява бижута и регалии на властта на повече от 1000 години. Сред тях са бохемската, австрийската и унгарската корона, както и тази на Свещенната германска римска империя. Тук се намира и т.нар. „копие на съдбата”, за което се счита, че с него е бил прободен Христос на кръста. Вечеря (включена в цената). Нощувка.

25.12.2018 -  Закуска. Свободен ден за посещение на музеи, разходка из централната част на града, посещение на коледните базари, Пратера и пр. По желание – посещение на  двореца Шьонбрун с екскурзовод с доплащане 28 лв + такса за вход (при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в двореца, която е около 14 евро, се плаща на място, посещението се организира при минимум 20 участника). В този ден се налага ползване на метро. Около 19.00 ч. - отпътуване по маршрут Виена – Будапеща – Белград – София. Нощен преход.

26.12.2018 -  Преди обяд - пристигане на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

Сподели
COPYRIGHT 2008, NEYA TRAVEL LTD. ALL RIGHTS RESERVED.