English Български
Екскурзии и почивки - Екскурзии с тръгване от Варна - Величественият Санкт Петербург
Горещи оферти
Величественият Санкт Петербург
Транспорт: самолет
Дати: 05/08
Дни: 7 дни / 6 нощувки
Цена: 1954 лв
Маршрут: Варна - Санкт Петербург - Варна


Полети:
05 август 2017 Варна –Санкт Петербург     1040 1345                    
11 август 2017 Санкт Петербург – Варна    1535 1855

Времената са местни, възможни са промени в часовете на полети.


Цената включва:
* Самолетен билет за полет Варна– Санкт Петербург – Варна с лет. такси
* 6 нощувки на база нощувка със закуска в хотел Астрерия 3* или подобен
* Трансфери летище-хотел-летище
* Описаните екскурзии  с лицензиран екскурзовод на български език
* Входни такси за посещаваните музеи по програмата
* Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро/с Assistance/
* Водач от фирмата организатор „АБ травел“

Цената не включва:
* Стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни – 119 лв. (с включена такса визов център)- необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България + 1 цветна снимка паспортен формат
* Обяди и вечери
* Нощна екскурзия с корабче по Нева
* Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г.
 
Хотел
На човек в двойна стая
Трети възрастен в двойна стая
Детедо12г- доп. легло дв.ст.с 2 възр.
Хотел Астрерия 3* или подобен
999евро /
1954 лв.
На запитване
На запитване

 

Примерна програма:
Първи ден
Отпътуване от  Варна в 10:40,кацане в Санкт Петербург в 13:45.Трансфер от летищеи Панорамна автобусна екскурзия (продължителност към 3 часа) на града с екскурзовод на български език : Невский проспект, Дворцовия площад: главния площад на града, където се намират Зимният двореж,църкви и колоната на Александър Велики; Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, крайцера Аврора и др. Посещение на Петропавловската крепост: най-старата част на града. Настаняване в хотела. Нощувка.

Втори ден
Закуска в хотела. Екскурзия на български език  до Петерхоф (продължителност към 7 часа)  - извънградския дворец на Петър Първи. Той е построен в началото на ХVІІІ в., за да съперничи на архитектурата  и бляскавия дворцов живот на Версай и да покаже на европейските кралски фамилии, че  може да се равнява с най-добритеот тях. Петър лично чертае плановете за екстравагантния летен дворец и 1200 декара градини, където 66 фонтана, 39 позлатени статуи и 20 км прокопани канали, съоръжени от френски и италиански архитекти, са били почти унищожени по време на 900-дневната германска блокада през Втората световна война, но царският  любим проект, завършен след смъртта му от Екатерина Велика, бил педантично възстановен според оригиналните планове на Петър Посещение на  Големия дворец  и разглеждане на Нижний парк.Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

Трети ден
Закуска в хотела. Екскурзия  на български език до Царское село , двореца и парка на Екатерина Велика(продължителност към  5 часа)–Екатерининският дворец се намира в едно от извънградските имения на царската династия Романови - Царское село в гр. Пушкин. Дворецът е завършен през 1756 г. и изобилства с изкусно декорирани синьо-бели фасади с позлатени атланти, кариатиди и пиластри, заобграден с обширни паркове и градини с разнообразна и завладяваща декоративна архитектура. Акцентите са т.нар. Златна анфилада, Голямата зала, позната също като Зала на светлината, използвана за пищни балове и приеми, Портретната зала с чудните портрети на Екатерина и Елисавета, Картинната галерия, в която почти всеки сантиметър от пространството по стените е покрит с великолепни платна от 17-ти и 18-ти век и, разбира се, легендарната Кехлибарена стая, смятана за осмото чудо на света – възстановяването й продължава повече от 20 години и е отворена отново през 2003 година. Обявен за паметник на Световното наследство на ЮНЕСКО, Царско село е уникален архитектурен паметник, изваян от ръцете на най-добрите художници и архитекти от цял свят. Връщане в С. Петербург. Свободно време. Нощувка.

Четвърти ден
Закуска в хотела. Екскурзия  на български език (продължителност към 6 часа)  до Исаакиевский собор – най- големият православен храм на Санкт Петербург. Издигната на едноименния площад, тя е посветена на Св. Исаак на Далмация, свещен покровител на Петър I.Неин автор е френския архитект Огюст Монтферанд, чието творение е четвъртото, посветено на Св. Исаак на Далмация в града. Огромният позлатен купол на светинята е един от символите на Санкт Петербург и може да се види от всички краища на бившата руска столица. Исакиевската катедрала има внушителните 101,5 метра височина и въпреки това, че не е толкова грандиозна по размери, колкото Църквата на Спасителя Христос в Москва, тя притежава неповторим интериор и в нея се съхраняват едни от най-ценните религиозни богатства в страната. Днес Исакиевската катедрала функционира като музей, но по празници все още се провеждат в нея главни църковни събития. Посещение на Ермитажа – Зимният дворец на всеки цар и царица от Екатерина Велика насам. Една от най-хубавите в света колекции на италианско ренесансово изкуство може да се види именно тук. Богатството на колекцията, която няма равна на себе си се подсилва от невероятно красивите салони, в които са се организирали галабалове, срещи на високо равнище и  са се решавали важни държавни дела. Малахитовата зала, оформена почти изцяло от наситено зеления минерал, добиван в Урал, е сама по себе си шедьовър. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, датиращи от каменния век до нашето столетие. В колекцията на музея има само оригинали. Свободно време. Нощувка.

Пети ден
Закуска в хотела.Екскурзия на български език в Юсуповски дворец (продължителност към 5 часа)  –Юсуповският дворец е уникален архитектурен ансамбъл, исторически и културен паметник, носещ славата си на "енциклопедия" на петербургския аристократичен интериор.
До 1917 година собственици на Двореца са били пет поколения на знатния дворянски род на князете Юсупови. Дворецът е влязъл в руската отечествена история и като мястото, на което е убит Григорий Распутин - сибирският селянин, превърнал се в началото на 20-ти век в духовен наставник и приятел на семейството на император Николай Втори. Днес Юсуповския дворец е едно от редките дворянски имения, където са оцелели не само парадните апартаменти, залите на картинните галерии, миниатюрния домашен театър, но и разкошните жилищни покои на Юсуповата фамилия, съхранили топлотата и обаянието на бившите си собственици. Удивителните по красотата си художествени интериори, възродени от труда и таланта на петербургските реставратори са открити гостоприемно за руските и чуждестранните любители на историята, изкуството, музиката и театъра.  Посещение на Събора „Воскресение Христово” (Спас на Крови) –построена като мемориал на император Александър II, който е убит на това място през 1881 г. От там дошло и името, с което църквата е известна : Църквата на пролятата кръв. Това, което я прави наистина уникална, е, че цялата- от пода до тавана е в мозайки, включително стените, сводовете и олтара. Целият храм съдържа общо над 7, 500 кв.м. мозайки -повече от която и да е друга църква в света. Докато в голямата си част архитектурата на Санкт Петербург е барокова и в неокласически стил, църквата "Възкресение Христово" носи романтиката на средновековната руска архитектура и много напомня на църквите от 17 век в Ярославъл . Днес представлява музей на мозайките и е едно от най-посещаваните места в Санкт Петербург. Всъщност още от самото си създаване тя не е функционирала като църква, а само като мемориал, тъй като в нея са се отслужвали само панихиди. Свободно време. Нощувка.

Шести ден
Закуска в хотела и свободно време за самостоятелно разглеждане на града.
Нощна екскурзия „Развод мостов”в С. Петербург (срещу допълнителни заплащане- от 35 евро на човек при мин.15човека, 50 евро на човек при по-малкоот 15 записани ), която включва и разходка с корабче по реката и каналите на Санкт Петербург, по времето на която може да се наблюдава вдигането на мостове над р. Нева.  Нощувка.

Седми ден
Закуска в хотела и свободно време за самостоятелно разглеждане на града. Трансфер до летището на Санкт Петербургза директен полет до Варна в 15:35.Пристигане във Варна в 18:55.

Сподели
COPYRIGHT 2008, NEYA TRAVEL LTD. ALL RIGHTS RESERVED.