Поверителност
Екскурзии и почивки - Самолетни екскурзии от Варна - Септемврийски празници: Будапеща
Горещи оферти
Септемврийски празници: Будапеща
Транспорт: автобус
Дати: 06/09, 20/09
Дни: 5 дни / 3 нощувки
Цена: 335 лева


Маршрут: Будапеща

Цената включва:
* Транспорт с луксозен автобус
* 3 нощувки в Будапеща и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Будапеща, Вишеград, Естергом, Сентендре, двореца „Гьодьольо“. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотел 3 или 2 звезди.

Цената не включва:
* Такси за вход в музеи
* Билети за корабчета
* Градски транспорт и пр.
* Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден)
 

ДАТИ И ЦЕНИ:
06.09.2017 - 10.09.2017 - 335 лв.
20.09.2017 - 24.09.2017 - 335 лв.

Програма:
ПЪРВИ ДЕН – 18:00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят/ 21:00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 20:30 ч. Отпътуване по маршрут София – Белград - Будапеща. Нощен преход.

ВТОРИ ДЕН - Сутринта пристигане в Будапеща. Панорамна обиколка на града с eкскурзовод – Площада на героите с Паметника на Хилядолетието, бул. "Андраши", катедралата „Св. Стефан”, хълма с крепостта, Рибарските кули и църквата „Св. Матиаш”, хълма Гелерт с цитаделата, крайбрежните булеварди и Парламента. Настаняване в хотел. Свободно време за почивка. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Целодневна екскурзия до големия завой на Дунава, крепостта „Вишеград“, Естергом и Сентендре. Естергом е старата столица на Унгария. Този град, а не Будапеща, унгарците наричат „кралицата на Дунава”. Разглеждане на града и на катедралата – най-голямата църква в Унгария. Разглеждане на Сентендре – кокетно градче, чийто стар град ще ви върне назад във времето със своите дюкянчета, живописни кафенета и ресторанти, галерии и пр. Завръщане в Будапеща. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Полудневна екскурзия до двореца в Гьодьольо, разположен на около 30 км от Будапеща и известен като любимият унгарски дом на императрица Сиси. Дворецът е строен в  средата на XVIII век от граф Антал Грасалкович, посрещал е много именити гости, сред които самата Мария Терезия. Дворецът е подарен на император Франц Йосиф и на императрица Елизабет по повод коронясването им за суверени на Унгария. Императорското семейство обичало де се оттегля тук през пролетта или през есента, далеч от тежкия протокол на виенските дворци. Сиси обожавала това място, където можела да язди с часове, необезпокоявана от никого. Завръщане в Будапеща. Възможност за разходка с корабче по р. Дунав (цената на билета за корабчето, която е около 13 евро, не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място). Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за България по маршрут Будапеща – Белград - София. Вечерта – пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер София - Пловдив.

Сподели
COPYRIGHT 2008, NEYA TRAVEL LTD. ALL RIGHTS RESERVED.