Цяла Италия: Рим - Венеция - Неапол - Флоренция
Транспорт: автобус
Дати: 01/09, 22/09, 06/10
Дни: 10 дни/ 7 нощувки
Цена: от 834 лв


Маршрут: Венеция - Сан Марино - Рим - Неапол - Помпей - Капри - Флоренция

Цената включва:
* транспорт с луксозен автобус
* 2 нощувки в района на Венеция (Лидо ди Йезоло, околности на Лидо ди Йезоло или околности на Тревизо),  2 нощувки в Рим,  2  нощувки в Неапол или околности, 1 нощувка в района на Монтекатини Терме (Флоренция) и разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Венеция, Сан Марино (или Верона), Рим, Неапол, Помпей, Капри и Флоренция. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди.  

Цената не включва:
* Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
* Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);
* Градска такса в Лидо ди Йезоло, Рим, Неапол и Монтекатини Терме;
* Слушалки по време на екскурзоводската програма (2-3 EUR на човек);
* Екскурзия до о-в Капри;
* Посещение на галерията Уфици с ексурзовод на български език;

ДАТИ И ЦЕНИ:
01.09.2017 - 10.09.2017 - 859 лв.
22.09.2017 - 01.10.2017 - 859 лв.
06.10.2017 - 15.10.2017 - 839 лв.

*При дата на тръгване 06.10.2016, през четвъртия ден от екскурзията, на път от Лидо ди Йезоло или Тревизо към Рим, се гледа Верона вместо Сан Марино. 

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в или в околностите на Лидо ди Йезоло - 1,00 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 1,50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди; в Рим -  4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден в хотели 4 звезди; в или в околностите на Неапол - 1,50 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 2,50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди; в или в околностите на Монтекатини Терме - 1-2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 3-4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог. Възможно е през 2016 г. и други европейски градове да въведат подобни такси, които биха се заплащали директно на рецепцията на хотелите лично от туристите. 


Програма:
ПЪРВИ ДЕН – 18:30 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят / 22:00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 21:30 ч. Отпътуване по маршрут София – Белград – Загреб – Любляна – Венеция. Нощен преход. 

ВТОРИ ДЕН - Следобед – пристигане в района на Венеция (Лидо ди Йезоло, околности на Лидо ди Йезоло или околности на Тревизо). Настаняване в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Разглеждане с екскурзовод забележителностите на Венеция: разходка с корабче от Пунта Сабиони до „Сан Марко” (цената на билета за корабчето не е включена в пакетната цена на екскурзията), пл. “Сан Марко”, базиликата Сан Марко, двореца на Дожите (отвън), моста на въздишките, моста Риалто. Свободно време. Вечерта - завръщане в хотела.  Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Рим през Сан Марино. Разглеждане на Сан Марино: Палацо дел Говерно, базиликата „Сан Марино”, разходка по крепостните стени, от които се открива незабравима гледка към Римини, Адриатическо море и Апенините, като при хубаво време погледът стига чак до далматинския бряг. Късно вечерта – пристигане в Рим. Настаняване в хотела. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Екскурзоводска програма „Класически Рим”: Колизеума (отвън), Форо Романо (отвън), хълма Капитолия, пл. “Венеция”. Разглеждане на Ватикана с екскурзовод: пл. „Св. Петър”, базиликата “Св. Петър”. Възможност за самостоятелно посещение на Ватиканските музеи. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Екскурзоводска програма „Бароков Рим”: пл. „Испания”, фонтана Треви, посещение на Пантеона, пл. “Навона”.  Следобед – възможност за самостоятелно посещение на Колизеума и хълма Палатино или за посещение на базиликата „Сан Клементе” с гроба на Св. Кирил. 16.00 ч. – отпътуване за Неапол. Вечерта – пристигане в Неапол. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на остров Капри. До острова се отива с кораб, там има организиран транспорт с автобус за разглеждане на двата града Капри и Анакапри; дегустация на типичния ликьор Лимончело. (Цената на билета за кораба, за автобусчетата на острова и за местен водач, който е задължителен при разглеждането на острова, не е включена в пакетната цена на екскурзията и е  около 60 EUR на човек). В късния следобед - разглеждане на Неапол: Палацо Реале, галерия Умберто I, театъра „Сан Карло”, Анжуйския дворец. Нощувка.

ОСМИ ДЕН - Закуска. Посещение на Помпей. На обяд - отпътуване по маршрут Неапол – Рим – Флоренция – Монтекатини Терме.  Вечерта – пристигане, настаняване в хотела. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на Флоренция с екскурзовод: църквата „Санта Кроче” (отвън), катедралата „Санта Мария дел Фиоре”, площада на Сеньорията. Възможност за разглеждане на галерията Уфици - с доплащане 30 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в галерията, която е около 12,50 евро, се плаща на място, посещението се организира при минимум 15 участника (местата за посещение на галерията Уфици са ограничени – групата може да е от максимум 25 човека; записваме до изчерпване на местата). Важно: при разглеждането на Флоренция автобусът оставя и взима групата от центъра на града, без да се налагат ползване на градски транспорт и пр. допълнителни разходи и затруднения. В късния следобед – отпътуване по маршрут Флоренция – Любляна – Загреб – Белград - София. Нощен преход. 

ДЕСЕТИ ДЕН - Вечерта - пристигане в София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.