Виетнам - Камбоджа - Тайланд през Ноември
Транспорт: самолет
Дати: 16/11
Дни: 14 дни/ 11 нощувки
Цена: от 4986 лв за записване до 31.03
Маршрут: Ханой -  Халонг – Хойан – Сайгон – делтата на р.Меконг – Сием Рип – Ангкор – Бангкок – Пукет
Период на екскурзията: 16.11.15 - 29.11.15
Цена: от 4986 лв за записване до 31.03, а след тази дата - 5083 лв на човек!!!!

Цената включва:
* Самолетни  билети  София – Доха – Ханой  и Бангкок  – Доха – София с Катарските авиолинии
* Самолетни билети за вътрешните полети във Виетнам: Ханой – Дананг, Дананг- Сайгон
* Самолетни  билети:  Сайгон – Сиам Рип, Сиам Рип – Бангкок  
* 5 нощувки във Виетнам на база полупансион в хотели 3/4*
* 1 нощувка на круизен кораб във Виетнам на пълен пансион
* 2 нощувки в Камбоджа на база полупансион в хотел 3*
* 3 нощувки в Тайланд на база полупансион в хотел 4*
* Входни такси за туристическите обекти, включени в програмата
* Климатизиран транспорт
* Всички трансфери по програмата
* Екскурзоводско обслужване на руски език във Виетнам, Камбоджа и Бангкок, и на английски език в Пукет
* По 2 малки бутилки минерална вода на човек на ден във Виетнам и Камбоджа
* Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек
* Водач на групата при минимум 15 туристи 

Цената не включва:
* Пътнически и летищни такси за международните полети - 299 евро/585 лв.
* Доплащане за застраховка за лица над 64 г. – 8,60 евро/17 лева на човек
* Екскурзии срещу допълнително заплащане – Бонсай круиз – 50 USD/ 85 лв., Екскурзия до Нонг Нох – 60 USD/102 лв, Алказаар шоу – 50USD/85 лв. ЗАЯВЯВАТ СЕ И СЕ ЗАПЛАЩАТ ПРЕДВАРИТЕЛНО В БЪЛГАРИЯ.
*
Лични разходи / телефонни разговори, мини-бар и др./
* Туристическа виза за Тайланд – 30 евро/59 лв
* Туристическа виза за Виетнам – 80 USD/около 120 лв
* Туристическа виза за Камбоджа – 30 USD/около 45 лв (вади се на летище)
* Застраховка „Отмяна на пътуването” с  ЕВРОИНС – до 3,75% от пакетната цена. За повече информация моля запитайте в офисите ни
* Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори, за пренасяне на багажа в хотелите и бакшиши в ресторантите
* Неупоменати в програмата услуги

Допълнителна информация:
* Фирмата си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време на програмата 
* Минимален брой участници – 14 човека
 • Необходими документи за издаване на туристическа виза:
  • За Тайланд:
   • международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане и копие на паспорта от страницата със снимката
   • формуляр – молба за издаване на входно-изходна виза за Тайланд
   • 1 снимка паспортен формат с размер 4 х 6 см
   • такса
  • За Виетнам:
   • международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане и копие на паспорта от страницата със снимката
   • формуляр – молба за издаване на входно-изходна виза за Виетнам
   • 1 снимка паспортен формат с размер 4 х 6 см
   • копие от лична карта
   • такса
  • За Камбоджа:
   • международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане и копие на паспорта от страницата със снимката /в паспорта трябва да има поне една цяла свободна страница, за да може върху нея да бъде положена входната виза за страната, като на гърба на тази страница не следва да има друга положена по-рано виза, освен печати от граничен контрол/
   • попълнен визов формуляр за туристическа виза за Камбоджа
   • 1 снимка паспортен формат с размер 4 х 6 см
   • Такса
Срокове за плащане:
* При резервация се заплащат 50% от сумата. Доплащане до 10.08.2015 г.

Програма:
1 ден, 16 ноември - СОФИЯ – ДОХА
Директен полет в  16:45 от София  за катарската столица Доха с  една от най-реномираните авикомпании в света – Катарски авиолинии. Кацане в Доха в  22:20 часа.
 
2 ден, 17 ноември - ДОХА – ХАНОЙ

Полет от Доха за Ханой в  01:25 и кацане във виетнамската столица в  14:45 часа. Трансфер от летището и настаняване в хотел LA DOLCE VITA 3* http://www.ladolcevita-hotel.com/   или подобен. За добре дошли вечеря в местен  ресторант с жива музика. Нощувка.
 
3 ден, 18 ноември - ХАНОЙ
Закуска.Обиколка на виетнамската столица, която според американското списание „Travel and Leisure” е включена сред 10-те най-привлекателни градове за туриста в Азия. Градът, чието старо име е „Излитащият дракон”, е основан през 1010 г.Разположен на Червената река, Ханой е вторият по големина и значение след Сайгон град във Виетнам.  Освен като голям промишлен център, е известен със своите красиви паркове и езера и с над 600 религиозни храмове и пагоди. По време на обиколката ще видим Дворцовия комплекс с Мавзолея на Хо Ши Мин – най-известният виетнамски политик и президент на страната, ценни исторически паметници като Пагодата Тран Куок  на осторвче сред езерото West Lаke, Храма на лотуса от ХІ век, известен под името  Пагодата с единия стълб ,централния площад Ба Дин, ще посетим и Музея на етнологията , където са изложени над 10 000 експоната, представящи бита и поминъка на 54 етнически групи във Виетнам.След това ще се отправим към Храма на литературата – една от най-значимите атракции в  Ханой, построен през ХІ век в чест на великия философ Конфуций. Продължаваме из Стария квартал на Ханой с 36-те „улички на вината” и многобройните занаятчийски ателиета и магазинчета на дребните търговци. Тук ще се движим на цикло – рикшата триколка, която е и най-разпространеният транспорт в страната. Ще спрем край живописното езеро  Хоан Кием,  в средата на което се издига Храмът на върнатия меч. Ще имаме свободно време да се любуваме на красивите градини. Деня  ще завършим с  чудесния спектакъл на традиционното/ още от ХІ век!/ водно куклено шоу. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.
 
4 ден, 19 ноември -  ХАНОЙ – ХАЛОНГ
След закуска отпътуване за приказно красивия залив Халонг – обект на ЮНЕСКО, в чиято акватория са разпръснати над 1900 малки необитаеми островчета. Според местната легенда  заливът е издълбан като легло от опашката на огромен дракон, докато той се потапял в морето. Пристигане по обяд и настаняване на круизния кораб  APHRODITE CRUISE http://aphroditecruises.com/. Напитка за добре дошли. Докато минаваме покрай спиращите дъха отвесни брегове, кацналите в залива скали, плажовете и многожеството пещери, ще се насладим на вкусен обяд с пресни морски дарове. След обяд с по-малки лодки ще посетим една от най-красивите пещери в района – Съпрайз или т.нар. Пещера на удивлението. След като се върнем обратно на кораба, ще имаме свободно време за плуване и  гмуркане в изумрудените води, за слънчеви бани на палубата и ли на плажа на един от съседните острови. Вечерта, след като корабът акостира на тихо място в залива, предстои вечеря с местна виетнамска кухня. Нощувка на кораба.
 
5 ден,20 ноември - ХАЛОНГ – ДАНАНГ – ХОЙАН
За ранобудните има възможност за  урок по Тай - Чи /вид китайска йога/ на борда на кораба. Време за чай и кафе.Посещение на още един природен феномен – пещерния тунел Luon с четириногите му пъргави съседи . Късна закуска. Напускане на кораба и отпътуване за летището в Ханой за полет до Дананг.  След кацане на летището в Дананг отпътуване за Хойан – трансферът е около 45 минути. Настаняване в хотела – Vinh Hung Riverside Resort 4* /www.vinhhungresort.com/  или подобен. Вечеря в местен  ресторант. Нощувка.
 
6 ден,21 ноември, ХОЙАН – ДАНАНГ – САЙГОН
Закуска.Обиколка на очарователния исторически град Хойан – обект на ЮНЕСКО.  През ХVІ и ХVІІ век Хойан е бил голямо международно пристанище, където кораби от Европа доставяли олово, сяра и оръжия, а изнасяли подправки, етерични масла, коприна и порцелан. Най-голямата забележителност е  покритият  японски мост, построен през 1600 г.  от живеещата тук японска общност. В обиколката на града ще видим типична виетнамска търговска къща-музей, местния пазар и някои от многобройните малки арт галерии и магазини за сувенири. На път за летището в Дананг ще посетим Мраморната планина с един от традиционните будистки храмове. Полет за Сайгон, известен още и с името си Хошимин. Трансфер и настаняване в хотел ASIAN RUBY LUXURY 3* / http://www.asianrubyhotel.com/pages/client/index.aspx или подобен. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.
 
7 ден, 22 ноември, ДЕЛТАТА НА РЕКА МЕКОНГ – САЙГОН
Закуска. Целодневна екскурзия по делтата на р. Меконг. Рано сутринта ще тръгнем от Сайгон за пристанището Хунг Вуонг в провинция Бен Че, откъдето ще се качим на моторна лодка, за да се придвижваме из каналите на великата река. Гледката от екзотични пейзажи ще допълним с дегустация на вкусни плодове и запознанство с характерни за тукашното население занаяти: изпичане на тухли в старинна пещ, обработка на кокосови орехи, производство на постелки за спане и пр. На триколка, наречена мотоцикъл, ще обиколим из нивите с ориз и зеленчуци, а до моторната лодка за връщане към пристанището ще стигнем по  един от каналите на реката с гребна лодка. В ранния след обяд завръщане в Сайгон. Вечерта ПО ЖЕЛАНИЕ ще се разходим на борда на атракционния  кораб  Bonsai cruise / http://www.bonsaicruise.com.vn// , където ще вечеряме на фона на жива музика, танци и нощните пейзажи от Сайгон. Нощувка.
 
8 ден, 23 ноември, САЙГОН – ТУНЕЛИТЕ КУ ЧИ - СИЕМ РИП
След закуска  се отправяме на 70 км северозападно от Сайгон, където се намират  прочутите тунели от виетнамско-американската война Ку Чи. По път ще видим местни работилнички за оризова хартия и оризово вино. Ку Чи се слави с 200-километровата мрежа от подземни тунели, изградени по време на войната през 60-те години на миналия век. Това е цял подземен град с уникална защитна система от бомбоубежища, пригодени за живеене, болнични отделения, кухненски части, оръжейни складове , командни центрове и пр. Тунелите са открити за посещение от туристи през 1988 година. Завръщане в Сайгон и сити тур из космополитния  град. Центърът на Сайгон съчетава азиатския стил и европейската архитектура с широките си булеварди и историческите френски  сгради.  По време на тура ще видим катедралата  Нотр Дам, умалено копие на известния храм в Париж, сградата на Централната поща,  Площада на повторното обединение, пазара Бен Тан, Военния музей и др. Следва полет  за страната на кхмерите – Камбоджа, и кацане в  град Сием Рип – изходна база за посещение на знаменитите храмове в Ангкор . Трансфер от летището и настаняване в  хотел ANGKOR HOLIDAY 3* / http://www.angkorholidayhotel.com/  или подобен. Вечеря  в местен ресторант. Нощувка.
 
9 ден, 24 ноември, СИЕМ РИП – ХРАМОВЕТЕ АНГКОР – СИЕМ РИП
Рано сутринта се отправяме към храмовете Ангкор – едни от най-важните археологически обекти в Югоизточна Азия, за да ги заснемем на фона на слънчевия изгрев. Картината по красотата си  уникална! Закуска. И отново сред храмовете. Тук се намират величествени останки от няколко столици на империите на кхмерите, датиращи между ІХ и ХV век. Обиколката ни ще започне от  великолепния храм Ангкор Ват, най-големият религиозен паметник в света, символ на Камбоджа.  Този храм е посветен на индуския бог Вишну. Строен е в продължение на 30 години през ХІІ век по времето на владетеля Суряварман ІІ като държавен храм и негов бъдещ мавзолей и се нарежда сред най-добрите образци на кхмерското и индуското изкуство. Ангкор Ват бе номиниран сред кандидатите за новите седем чудеса на света.  От 1992 година е включен в Списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство.
След това ще се насочим към древната столица Ангкор Том – последният административен и религиозен център на кхмерската империя, основан през ХІІ век. Когато  преминем  през гигантската 10-метрова южна порта на града , ще стигнем до прочутия храмов комплекс Байон  с неговите 54 кули. На тях са изобразени известните 200 загадъчни усмихнати лица на Аволокитешвара – събирателен образ на Буда и един от най-големите кхмерски пълководци. В тази част на храмовия комплекс се намират и други уникални паметници като Кралския дворец с  терасата на слоновете и  терасата на прокажения крал, храма Бафон с каменните слонове.
След обяд ще посетим  и  светилището  Та Пром от ХІІ век с гигантските дървета, вплели  като  ненаситни хищници корените си в стените му.
Завръщане в хотела. По време на вечерята ще се насладим  на изкуството на местни танцьори в традиционното Apsara Dance Show. Нощувка.
 
10 ден, 25 ноември, СИЕМ РИП – БАНГКОК – ПАТАЯ
Закуска. Ранен трансфер до летището и полет  до тайландската столица Бангкок. Имаме почти цял ден на разположение и ще се  отправим  към града, за да посетим най –голямата забележителност на Бангкок – Кралския дворец и Храма на Изумрудения Буда, впечатляващи със своето величие, загадъчност и майсторство на тайските художници и скулптори. Както Ангкор Ват в Камбоджа, така и Кралският дворец в Бангкок бе сред номинираните кандидати за новите седем чудеса на света. Близо до двореца се намира официалната резиденция на кралете на Сиам /старото име на Тайланд/, построена в традиционния тайландски архитектурен стил. Ще направим и едночасова разходка с лодка из най-известната река в Тайланд – Чао Прая, и един от нейните водни канали. В по-късния след обяд отпътуване с автобус за тайландския курорт Патая, разположен на около 125 км от Бангкок, край разкошен залив на Андаманско море. Настаняване в хотел SIAM BAYSHORE 4*/ http://www.siambayshorepattaya.com/  Tropical Deluxe или подобен. Вечеря в хотела. Нощувка.
 
 
11-12 ден, 26-27 ноември, ПАТАЯ
Закуска. Свободно време за плаж, шопинг и други забавления. По желание – екскурзии срещу допълнително заплащане. Вечеря. Нощувка.
ОПЦИЯ – ЕКСКУРЗИЯ ДО НОНГ НОХ
Градината Нонг Нох е разположена на 2,4 квадратни километра и представлява тематичен парк с ежедневни културни шоу програми, ресторанти, ботанически паркове, където се наблюдават видове като орхидеи, тропически палми, босаи и др. Тук ще видите и копие на френска ренесансова градина и... Стоунхендж
ОПЦИЯ – ВЕЧЕРЕН КАБАРЕТЕН СПЕКТАКЪЛ „АЛКАЗАР ШОУ”
Един от най-популярните шоу спектакли, запазена марка на Тайланд. Пищно представление  на травестити с много музика, танци, колоритни костюми, фантастичен декор.
 
13 ден, 28 ноември, ПУКЕТ – ДОХА

Закуска. Свободно време за плаж и последни покупки. Освобождаване на хотела (възможност за късен чек аут) и трансфер до летището в Бангкок.
 
14 ден, 29 ноември, ДОХА – СОФИЯ
Полет за Доха в 01.40 и кацане в катарската столица в  04:55ч. Кратък престой и отлитане за България в  07:35ч. Пристигане по разписание в София в  11:40 часа.