Майски празници в Кушадасъ от Варна
Транспорт: автобус
Дати: 26/05
Дни: 6 дни/ 4 нощувки
Цена: 379 лв




Маршрут: Варна – Бургас – Kушадасъ – Бургас – Варна
Период на екскурзията: 26.05.15 - 31.05.15
Цена: 379 лв на човек

Цената включва:
* Транспорт с лицензиран автобус за международен превоз.
* 4 нощувки на база ол инклузив.
* Представител на фирма по време на пътуването и престоя в хотелa.
* Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро.

Цената не включва:
* Разходи от личен характер
* Допълнителните екскурзии

Условия за записване:
* Депозит 50% от стойността на пакета при резервация
* Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване

Програма:
Ден 1, 26.05.2015 – ВАРНА – БУРГАС - КУШАДАСЪ
Отпътуване от:
Варна - 17:00 ч. ( ул.„Антим”1 до Археологическия музей),
Бургас – 19:15 ч. ( ОМВ бензиностанция до х-л Мираж ).
Нощен преход до Кушадасъ.
 
Ден 2 - КУШАДАСЪ
Пристигане в Кушадасъ сутринта. Настаняване в хотел Соле Санта Мария 4*; www.solehotelsantamaria.com  Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 3 - КУШАДАСЪ
Закуска. Свободно време за пoчивка. Възможност за екскурзия  по желание срещу допълнително заплащане до Памуккале или  Аквапарк . Вечеря. Нощувка.
 
Ден 4 - КУШАДАСЪ
Закуска. Свободно време за пoчивка. Възможност за екскурзия  по желание срещу допълнително заплащане до древния град Ефес и дома на Дева Мария. Връщане в хотела след обяд. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 5 - КУШАДАСЪ
Закуска. Свободно време за пoчивка. Възможност за екскурзия  по желание срещу допълнително заплащане на яхта. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 6 - КУШАДАСЪ – БУРГАС - ВАРНА
Закуска. Отпътуване за България в 08:30ч. Пристигане във Варна / Бургас след полунощ (около 02:00ч).
 
Редът на екскурзиите по програмата и часовете на провеждане могат да бъдат променяни.

Допълнителни екскурзии:
ЕФЕС И ДЕВА МАРИЯ:
Историята на древния град Ефес започва преди повече от 6000 години. Градьт е бил свидетел на вьзхода и падението на хетската империя. Пьрвото му име е Апасос. В средата на 11 век пр.н.е. тук се заселват ионийците. Храмьт на Артемида, който те построяват е най-големият древногрьцки храм (едно от седемте чудеса на античния свят). Преместеният на сегашното си място от Лисимахос (един от военачалниците на Александьр Македонски) град, по римско време става столица на провинцията Азия. По кьсно Ефес е важен християнски центьр (една от пьрвите седем християнски цьркви). Тук живеят светите Павел и Йоан. На хьлма Славеевата планина  недалече от Ефес прекарва последните години от живота си пресветата Дева Мария. И днес градьт  както в древността привлича хилядни любопитни туристи от цял свят. Ефес е второто по посещаемост място в Турция след мавзолея на Ататюрк.
1 възрастен : 40,00 €    1 дете ( 7-12 г) : 25,00 €     (0-6 г) безплатно
ПАМУККАЛЕ: Замькьт от памук, както се нарича в превод Памуккале, е природен феномен, който няма анолог в света. Белоснежните траверси сьс стичащите се по тях термални води поразявят погледа с красотата и причудливите си форми. Памуккале е  в списька от обекти под защитата на Юнеско, сьстяващи златния фонг на световното културно и историческо наследство. Благодарение на минералния си състав водата спомага за лечението на заболявания като ревматизъм, остеопороза и др. Лечебните свойства на термалните извори са били известни още в древността. Намиращият се в сьседство древен град Хиераполис (свещен град) е бил балнеокурорт посещаван от римските императори. Тук е била знаменитата египетска царица Клеопатра. Нейното име носи днес свещенният басейн на римския град. По време на екскурзията може да вземете „вана”, както е правила самата Клеопатра и древните римски императори.
1 възрастен : 40,00 €       1 дете ( 7-12 г) : 25,00 €    (0-6 г) безплатно
ЯХТА: Морска разходка по живописното крайбрежие на Кушадась сьс спирки в малки заливчета. Прекрасна природа, бисерно море, ласкаво сльнце и незабравими впечатления. Екскурзията включва обяд -  рибно барбекю на яхтата в съчетание с много музика и настроение.
1 възрастен : 19,00 €     1 дете ( 7-12 г) : 15,00 €      (0-6 г) безплатно
АКВАПАРК: Водна фиеста в най-големия аквапарк на Европа – Адаланд. Водни пьрзалки за малки и големи, басейни, включително с изкуствена вьлна, жакузи, рафтинг, дискотека под дьжда и много настроение.
1 възрастен : 22,00 €     1 дете ( 4-9 г) : 17,00 €      (0-3 г) безплатно
ТУРСКА ВЕЧЕР: Построеният в началото на 17 век от Окюз Мехмет Паша Кервансарай е ревностен пазител на старата местна култура. Автентичният интериор в съчетание с  вьлшебната атмосфера на ориенталските танци и музика ви пренасят в света на приказките . Ако желаете да се почувствате като султан, тогава това е точно за Вас. Професионални танцьори ще сьживят в своите танци образи от миналото. Цената включва: трансфер, вино, кола, фанта или 2 бутилки бира, ядки, локум, сладолед
1 възрастен : 30,00 €    1 дете ( 7-12 г) : 20,00 €       (0-6 г) безплатно
 о.САМОС: пътуване до гръцкия о. Самос. Цената  включва: двупосочен трансфер и пристанищни такси ,без екскурзоводско обслужване
1 възрастен : 45,00 €   1 дете ( 7-12 г) : 35,00 €        (0-6 г) безплатно