Септемврийски празници: Почивка в Римини
Транспорт: автобус
Дати: 03/09
Дни: 10 дни/ 7 нощувки
Цена: 799 лв




Маршрут: Римини - Сан Марино - Равена - Болоня - Перуджа - Асизи

Цената включва:
* транспорт с луксозен автобус
* 7 нощувки със закуски и вечери в хотел 3 звезди в Римини и възможност за факултативни екскурзии - разглеждане на парка „Италия в миниатюри” в Римини, на Сан Марино, Равена, Болоня, Перуджа и Асизи
* екскурзоводско обслужване

Цената не включва:
* Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
* Екскурзия до Сан Марино;
* Екскурзия до Равена и Болоня;
* Екскурзия до Перуджа и Асизи;
* Посещение на парка „Италия в миниатюри;
* Медицинска застраховка (2.00 лв. на човек на ден).

ВАЖНО: При нощувки в или в околностите на Римини туристите заплащат задължително градска такса (city tax) от порядъка на 1-2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и от 3-4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.

Програма:

ПЪРВИ ДЕН - 16.30 ч. – отпътуване от Пловдив - хотел “Тримонциум”. 20.00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 19.30 ч. Отпътуване по маршрут София – Белград – Загреб – Любляна – Венеция – Болоня – Римини. Нощен преход.

ВТОРИ ДЕН - В късния следобед пристигане в Римини. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден за плаж и забавления. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден за плаж. Възможност за полудневна  екскурзия с автобус и екскурзовод на български до Сан Марино – доплащане 27 лв за възрастни и 20 лв за деца под 18 г. Тази цена включва транспорт и екскурзоводско обслужване и не включва такси за вход в музеи в Сан Марино. Екскурзията се организира при минимум 20 участника. Екскурзията включва разглеждане на Сан Марино – една от най-малките държави в света: Палацо дел Говерно, базиликата „Сан Марино”, разходка по крепостните стени, от които се откриват незабравими гледки към Адриатическо море. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден за плаж и забавления. Възможност за целодневна  екскурзия с автобус и екскурзовод на български до Равена и Болоня – доплащане 35 лв. за възрастни и 25 лв. за деца под 18 г. Тази цена включва транспорт и екскурзоводско обслужване и не включва такси за вход в музеи в Равена и Болоня. Екскурзията се организира при минимум 20 участника. Екскурзията включва разглеждане на Равена (мавзолея на Гала Плацидия, църквата "Сан Витале", църквата "Сан Аполинаре Нуово" и мавзолея на Данте) и на Болоня (разходка до Фонтана на Нептун, Палацо Комунале, Палацо дел Подеста, базиликата “Сан Петронио”, наклонените кули). Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден за плаж и забавления. Възможност за целодневна  екскурзия с автобус и екскурзовод на български до Перуджа и Асизи – доплащане 40 лв. за възрастни и 30 лв. за деца под 18 г. Екскурзията  се организира при минимум 20 участника. Екскурзията включва разглеждане на живописното градче Перуджа, художествен център на Италия и разходка из Асизи – един от светите градове, където се намира папската базилика „Свети Франциск от Асизи”, главната църква на Францисканския орден, в която е погребан основателят на ордена, Свети Франциск от Асизи. Горната църква е изписана от Джото, считан за първия ренесансов художник, с 28 сцени от живота на Св. Франциск. В тази църква са се венчали цар Борис III и царица Йоанна, в чест на която главният булевард на Асизи се нарича „Джованна ди Савоя, регина деи булгари“. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН - Закуска. Свободен ден за плаж и забавления. Възможност за посещение на парка „Италия в миниатюри” – доплащане 38 лв. (няма намаление за деца). Тази цена включва транспорт до парка и такса за вход. Посещението се организира при минимум 25 участника. Там ще имате възможността да разгледате наведнъж всички 270 архитектурни чудеса на Италия – от наклонената кула в Пиза през базиликата "Свети Петър" във Ватикана до Колизеума в Рим. Всички тези забележителности ще видите, изработени в мащаб от 1:5 до 1:25. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ОСМИ ДЕН - Закуска. Свободен ден за плаж и забавления. Вечеря. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН - Закуска. 12:00 ч. - отпътуване по маршрут Римини – Венеция – Любляна – Загреб – Белград – София. Нощен преход.

ДЕСЕТИ ДЕН - Преди обяд - пристигане на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.