Есенна Виена с полет от Варна
Транспорт: самолет
Дати: 02/09
Дни: 5 дни/ 4 нощувки
Цена: от 1054 лв




Маршрут: Варна - Виена - Варна


Цената включва:
* Самолетен билет Варна- Виена-Варна или Варна – София – Виена – София –Варна;
* 4 нощувки на база нощувка със закуска
* трансфери летище – хотел – летище
* Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/

Цената не включва:
Багаж за чекиране до 23кг – 80 лева за двете посоки  / заплащат се по желание /
Екскурзии по желание според програмата
Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г.

Необходими документи:
* лична карта или задграничен паспорт
* За деца до 18 г., придружавани от близък  или  само от един родител се изисква нотариално заверено пълномощно от родителите или непътуващия родител (+копие от пълномощното) за пътуване на детето в чужбина. В случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него

Полети:
02септември 2017  Варна - Виена 13:30 – 14:25
06 септември 2017 Виена - Варна  10:05 – 12:50

 

Хотел
На човек в двойна стая
На човек в един. стая
Възрастен на допълнително легло
Enziana hotel Vienna4* или подобен
539евро/1054 лева
599евро /1172лева
 
469евро/918лева
 

Примерна програма:

Първи ден
Излитане от Варна ,пристигане във Виена в 14.25. Трансфер до избрания хотели настаняване.
Следобед свободно време или възможност за пешеходнаобиколка на центъра на Виенас гид с български език / срещу доплащане – 30 евро на човек при група от мин. 6 човека /–Операта: една от най красивите и заети опери в света. Всяка година там се правят по около 300 изпълнения на година, двореца Хофбург-бившата зимна резиденция на Хабсбургите, Парламента със статуята и фонтана на Атина. Кметството- седалището на кмета, и на градския съвет. Построена е в готически, като на  върха на кулата на кметството се намира Rathausmann – пазителят на сградата, и един от символите на града,катедралата „Свети Стефан“ - внушителната  готическа катедрала, наричана нежно от виенчани “Щефи” От върха на кулата се разкрива изключителна гледка към цяла Виена, площада Грабен с колоната на Чумата и елегантната улица Колмаркт със сладкарницата Демел, където можете да се насладите на ароматното виенско кафе и торта Сахер. Възможност за вечеря  в типичен австрийски ресторант.

Втори ден
След закуска – свободно времеза самостоятелно посещение на  Двореца Белведере -бароков комплекс, построен от принц Юджин от Савой. Той се намира на югоизток от центъра на града. Дворецът се състои от две части – Горен и Долен Белведере. И двете части са построени от Йохан Лукас фон Хилдебранд – един от най – важните австрийски архитекти. Там е изложена известната "Целувка" на Густав Климт.

Третиден
След закуска-свободно време за самостоятелно разглеждане на Виена 14:30 часа – възможност за посещение на двореца Шьонбрун / срещу доплащане – 35 евро на човек за екскурзовод на български език и вход в двореца при група от мин 6 човека – без включен транспорт/-лятната резиденция на Хабсбурги, разглеждане на парка и зоологическата градина на Шьонбрун. Tам се намира най-старата в света и единствена барокова зоологическа градина.

Четвъртиден
След закуска-свободно време за самостоятелно разглеждане на Виена или посещение на : Природо – историческият музей (Naturhistorisches Museum) е един от най – важните музей в света. С течение на годините броя на екпонатите нараствал непрекъснато като достигнал до днес над 20 млн. експоната с голямо историческо значение. Музеят за изящни изкуства (Kunsthistorisches Museum) се намира в пищна сграда, коронована с четириъгълен купол на върха. Той е един от първите музей в света за изящно и декоративно изкуство. Тук имате възможност да видите творби на Рафаело, Веласкез, Рубенс, Микеланджело и др.

Петиден
Закуска. Трансфер хотел-летище. Полет от Виена за Варна 10:05 – каца 12:50