English Български
Горещи оферти
Магията на Индия
Транспорт: самолет
Дати: 01/05
Дни: 9 дни/ 6 нощувки
Цена: от 2328 лв
Маршрут: ДЕЛХИ –– РАНТАМБОР – ДЖАЙПУР  – АГРА – ДЖАНСИ - КАДЖУРАХУ
Период на екскурзията - 01.05.15 - 09.05.15

Цената включва:
* Самолетен билет София – Доха – Делхи – Доха – София с Катарски авиолинии
* 5 нощувки със закуски и вечери в хотели 4*
* 1 нощувка със закуска, обяд и вечеря в хотел 4* в Рантамбор
* Ранно настаняване в Делхи на първият ден
* Входни такси на обектите, упоменати в програмата
* Климатизиран транспорт в Индия
* Транспорт с влак - място в първа класа с климатик
* Екскурзоводско обслужване по време на цялата програма на руски език
* Всички трансфери, упоменати в програмата
* Тур в Джайпур
* Разходка на слон до форт Амбер в Джайпур – при наличност
* Екскурзия до Агра и Тадж Махал
* Посещение на малкия средновековен град Орча
* Посещение на храмовите комплекси в Каджурахо
* Сити тур на Делхи
* Сафари в Рантамбор
* Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек
* Водач на групата при минимум 10туристи 

Цената не включва:
* Летищни такси – 290 евро/568 лв. (към 03.07.2014)
* посещение на Акшардам храма в Делхи с екскурзовод на руски език – 25 евро/ 50 лв.
* вход за вечерния спектакъл «Калакрити-Сагата за любовта» - 23 евро/45 лв.
* бакшиши за местните екскурзоводи, за пренасяне на багажа в хотелите и бакшиши в ресторантите – 30 евро/ 59 лв. Събират се по време на трансфера в Делхи от водача на групата
* лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.)
* неупоменати в програмата услуги
* доплащане за медицинска застраховка за лица над 64 години – 12 лв.
* туристическа виза за Индия  105 лв - заплаща се лично от туриста при подаването на документите за виза 

Условия за записване:
* Депозит 50% при резервация
* Доплащане до 45 дни преди датата на отпътуване

Програма:
1 ден /01.05/ СОФИЯ – ДЕЛХИ
Полет от София в 16:30ч. с една от най-добрите авиокомпании – Qatar Airways. Кацане в Доха в 22:55ч.
 
2 ден /02.05/ СТОЛИЦАТА ДЕЛХИ В ДРЕВНОСТТА И ДНЕС
Полет от Доха в 01:55ч. и кацане в индийската столица в 07:40ч. – град на истински контрасти и многообразие. Трансфер и настаняване в хотел Lemon tree 4*( http://www.lemontreehotels.com/lemon-tree-hotel/delhi/east-delhi-kaushambi.aspx), Parkland Grand 4* (http://www.parklandgrand.com/) , Four points by Sheraton 4* (http://www.starwoodhotels.com/fourpoints/property/overview/index.html?propertyID=3975)  или подобен. След закуска ще направим обзорна екскурзия из космополитната пъстроцветна столица, в която ярко се открояват двете й основни части: старият град и изграденият по проекти на британски архитекти Ню Делхи. Ще се запознаем с уникалното творение на човешката мисъл Кутуб Минар – най-голямото минаре в света, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Целият комплекс очарова със своята архитектурна палитра от руини от Древността до Средновековието. По-нататък ще посетим един от най-забележителните храмове на бахайската религия – храма Лотус, разположен сред разкошен парк. Той впечатлява със своята архитектура във формата на лотусов цвят с прекрасни бели листа от мрамор - символ на мир, чистота, любов и разбирателство. В Ню Делхи се пригответе да видите емблематичната арка “Портата на Индия”, главния булевард Радж Баван, където се провежда колосалния по мащабите си военен парад за Деня на Републиката (26 януари), Двореца на президента, построен във викториански стил по времето на колониалната епоха, и овалната сграда на Парламента. След кратка почивка за обяд ще се насочим към стария град Делхи, за да зърнем най-голямата джамия в Азия Джама Масджид, Червения форт, построен през ХVІІ век от мугълския император Шах Джахан. Посещение на мемориала на Махатма Ганди – мястото, където тленните останки на този велик човек и борец за независимостта на Индия, са били изгорени, и което привлича поклонници и туристи от цял свят. Вечеря и нощувка.
 
3 ден /03.05/ АКШАРДАМ – ГРАНДИОЗНИЯТ ХРАМ

След закуска посещение на Акшардам – най-големият храмов комплекс в Индия. Грандиозно творение на човешката ръка, построено за 5 години с участието на 11 000 доброволци! Само скулптурите на садуси/просветени йоги/, поклонници, учители и божествени персонажи наброяват 20 000! Следва трансфер до ж.п. гарата, за да се отправите с експресен влак в 13:20ч. за Рантамбор, където пристигате в 18:20ч. Трансфер до хотел “The Pugmark” 4* http://www.thepugmarkresort.com/,  “Abrar Palace” http://www.abrarpalace.com/   и “Om Rudrapriya Resort” 4* http://www.omrudrapriyaholidayresort.com/ . Нощувка.
 
4 ден /04.05/ РАНТАМБОР – ЛЕГОВИЩЕТО НА ТИГРИТЕ
Рано сутринта ви предстои сафари с джипове в един от най-известние в страната резервати на тигри, открит за туристически посещения през 1955 година.
След обяд отпътуване за Джайпур, на 150 км. Настаняване в хотел “Four points by Sheraton” 4*  http://www.starwoodhotels.com/fourpoints/property/overview/index.html?propertyID=3499 , “Cambay Hotel” 4* http://cambayhotels.com/jaipur-grand.html, “Mansingh” 4* http://www.mansinghhotels.com/jaipur.aspx или подобен. Вечеря.
 
5 ден /05.05/ ДЖАЙПУР – РОЗОВИЯТ ГРАД
Наричан «Розовият град» заради оцветените в розово фасади, Джайпур ще ни пренесе в дворците и разкоша на могъщи владетели от преди няколко столетия. Рано сутринта ни предстои екзотична разходка на слонове до приказния форт Амбер, известен и като «Малката китайска стена».Това е първата столица на държавата Раджастан, основана през ХVІІІ век от династията Джай Сингх. Покрай дворцовите ритуали в крепостта ще надникнем и в тайния живот на харема на махараджата. След обяд ще посетим Градския дворец, където ще видим богатата колекция от тъкани и облекла на махараджата и семейството му, както и най-големия в света сребърен съд за вода с вместимост почти 400 литра! Махараджата Савай Джай Сингх ІІ създава и знаменитата Слънчева обсерватория, която и до днес, 300 години по-късно, отчита времето перфектно! Вечеря. Нощувка.
 
6 ден /06.05/ АГРА И ТАДЖ МАХАЛ – САГАТА НА ЛЮБОВТА

След закуска отпътуване към Агра. Първата ни спирка е древният Фатерпурх Сикри – столица на великата мугълска империя, основана от могъщия владетел Акбар Велики през ХVІ век. Просъществувала само 15 години, въпреки разкошния си облик, столицата отива в небитието и оттогава носи и името Мъртвия град. Продължаваме за Агра, където ни очаква срещата с едно от новите седем чудеса на света – Тадж Махал. Ето ни пред перлата на Индия – гробницата Тадж Махал - храм на вечната и силна любов. Бялата, грациозна, внушителна и уникална по рода си гробница е изградена от мрамор и скъпоценни камъни от великия мугълски владетел Шах Джахан в памет на любовта на неговия живот – съпругата му Мумтаз Махал (възвишената в двореца), която го е придружавала при всички негови военни походи. Следващата спирка е Червеният Форт Агра – мястото, откъдето заточеният император Шах Джахан през последните години от живота си с тъга е гледал Тадж Махал – вечният дом на любимата му съпруга. Ще имате възможност за бляскав завършек на деня - вечерният спектакъл «Калакрити-Сагата за любовта», в който ще проследите «на живо» цялата вълнуваща история на Тадж Махал. Музиката, танците, сценографията, актьорската игра доставят огромно естетическо удоволствие и се радват на изключителен интерес. Вечеря и нощувка в хотел «Clarks Shiraz” 4* http://www.hotelclarksshiraz.com/ , “Raj Mahal” 4* http://www.rajmahalagra.com/  ,”Mansingh Palace” 4* http://www.mansinghhotels.com/agra.aspx  или подобен.
 
7 ден /07.05/ КРЕПОСТТА И ДВОРЦИТЕ НА ОРЧА
Напускаме хотела сутринта, за да вземем в 8.15ч. влака за гр. Джанси (1-ва класа – климатик; продължителост около 2.30 часа). Отправяме се с автобус до известните храмове на Каджурахо, като по път ще посетим Орча. Това е малък средновековен град, основан през ХVІ век, известен с непристъпната си крепост и разположените в нея няколко дворци с уникални стенописи, съхранени в автентичен вид. (Разстояние от Джанси до Каджурахо – 170 км/ 3 ч)
Пристигане в Каджурахо в късния следобяд и настаняване в хотел Ramada 4 * или подобен (http://www.ramada.com/hotels/india/khajuraho/ramada-khajuraho/hotel-overview). Вечеря и нощувка.
 
8 ден /08.05/ КАДЖУРАХО И ХРАМОВЕТЕ НА КАМА СУТРА
След закуска ще посветим деня за разглеждане на световноизвестните храмови комплекси в Каджураху (в източната и западната част), които са в листата на ЮНЕСКО и са наричани още “Храмовете на Кама Сутра”. Всяка стена, фасада и колона от свещените монументи, датиращи от периода 950 – 1050 г. от империята Чандела, са покрити с исторически и митични персонажи, като често на тези картини са изобразени открити еротични сцени. На фона на уникалните храмове (от 85 са останали 22) ще научим и легендата за греховната любовна среща на красавицата Хемавати и бога на Луната, след която възниква този световен феномен. Старинните храмове са отличен декор, сред който танцуват местни красавици. Неслучайно Каджурахо всяка година е домакин на един от най-големите танцови фестивали в Индия с участието на изпълнители от цялата страна.
Трансфер до Джанси, отпътуване с влак (1-ва класа - климатик) до Делхи. Пристигане в индийската столица Делхи вечерта и панорамен тур с автобус.
 
9 ден /09.05/ ДЕЛХИ

Трансфер до летището. Отпътуване за България с катарски авиолинии в 04:45ч. сутринта. Кацане в Доха в 06:25ч. Полет в 08:10ч. и пристигане в България в 15:15ч.
Сподели
COPYRIGHT 2008, NEYA TRAVEL LTD. ALL RIGHTS RESERVED.